In cadrul campaniei nationale “Let’s Do It ROMÂNIA”, organizatia GEC Bucovina a realizat sambata, 28 septembrie, o actiune de salubrizare a Parcului Sipote


In cadrul campaniei nationale “Let’s Do It ROMÂNIA”, organizatia GEC Bucovina a realizat sambata, 28 septembrie, o actiune de salubrizare a Parcului Sipote din Suceava, prin colectarea deseurilor depozitate necoresponzator. Au participat cca 20 de voluntari adulti ai organizatiei si 40 de copii de la Scoala Generala nr. 1 si Colegiul National “Ciprian Porumbescu” din Suceava. Actiunea s-a integrat in conceptul de “curatenie nationala intr-o singura zi”, lansat de Estonia si promovat in intreaga Uniune Europeana, in cadrul unor campanii care se desfasoara anual, in ultima sambata din septembrie. GEC Bucovina sustine demersul general al acesteia, prin care gestiunea responsabila a deseurilor trebuie sa devina un obicei, si nu o exceptie. Responsabilitatea gestiunii deseurilor revine fiecarui cetatean, de la depozitare si colectare, pana la reciclare.
Contributia originala a GEC Bucovina in cadrul acestui proiect european / national, a constat in faptul ca voluntarii copii participanti au fost invitati pentru a privi cum adultii aduna gunoaiele. Copiii au realizat schite (desen tematic, caricatura), au facut fotografii, au luat interviuri adultilor, pentru a pregati eseuri, reportaje etc. care sa reflecte aceasta campanie. Copiii nu au fost implicati in activitatea de salubrizare, participarea lor a constat in observarea adultilor si dialog cu acestia.
“Valoarea adaugata de catre GEC Bucovina proiectului “Let’s Do It ROMÂNIA”, consta in accentul pus pe componenta educationala, in sensul ca adultii pot si trebuie sa ofere copiilor modele de comportament civic, prin exemplu personal” – declara Beatrice Stefanescu, secretar executiv la GEC Bucovina.
Intre adultii participanti, se remarca procentul considerabil de cadre didactice (scoli, licee, Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava). O apreciere aparte pentru parintii care au participat la campanie alaturi de copiii lor. Necesarul de logistica (materiale pentru colectare deseuri) a fost asigurat de Primaria Suceava.

Imagini din timpul evenimentului

<< Acasa >> | << Noutati >>


Copyright© 2013, GEC Bucovina