100% Natural - Concurs international de caricatura ecologista

 

     Salonul international de caricatura ecologista - "100% Natural" precum si Concursul international de idei si eseuri ecologice - "Exercitii cu natura" sunt cele doua teme de creatie artistica prin care GEC Bucovina atrage atentia in mod constant asupra abuzurilor la care este supus in fiecare secunda mediul inconjurator.

     Proiectul "Apara natura chiar daca nu te vede nimeni" prin care s-au lansat aceste concursuri este o realizare cu ecouri mondiale, atat prin scopurile urmarite cat mai ales prin impactul neasteptat de puternic pe care l-a avut in randul celor ce s-au aliat in protejarea mediului inconjurator.

      Inca de la inceput obiectivele au fost clare:

  • SCADEREA GRADULUI DE POLUARE A MEDIULUI URBAN SI NATURAL - prin constientizarea populatiei
   judetului Suceava si nu numai, ca pastrarea resurselor naturale in stare curata, nealterate de
   neglijenta umana, sporeste calitatea vietii locuitorilor prin cresterea numarului de turisti,
   reducerea fondurilor destinate activitatilor de curatenie, prosperitate zonala, grad de sanatate
   publica ridicat.
  • REDUCEREA CANTITATII REZIDUURILOR ABANDONATE PRIN NEGLIJENTA in urma turismului montan,
   a scurtelor iesiri la iarba verde, al excursiilor de week-end,in locuri publice, strazi, parcuri etc.;

     Editia 2006, a reinviat spiritul asociatiei prin reluarea ideii de lupta cu ajutorul desenului caricatural de calitate si raspandirea ca si picaturile de ploaie a interesului de participare in randul caricaturistilor din intreaga lume. [ ...prezentare... ]

     Clasamentul final, notele afisate fiind rezultatele oficiale ale salonului [ ... mai mult ... ]

     Rezultatele oficiale (Topul primelor 10 lucrari in imagini, Impresii juriu) [ ... mai mult ... ]

     Concursul international de caricatura ecologista "100% Natural" [ ... lansare ...]

     Lista participantilor la concurs
[ ... lista ... ]

     In perioada 7 – 13 mai 2007, Centrul InfoEUROPA, din Bucuresti (Calea Victoriei, nr. 88, sector 1), gazduieste expozitia internationala de caricatura ecologista „100% Natural”, organizata de organizatia neguvernamentala GEC Bucovina din Suceava [ ... mai mult ... ]

     
Editia 2003, a insemnat deja cimentarea GEC in grupul avantgardei luptei pentru o Natura sanatoasa, si nu prin pedeapsa sau pecuniar, ci din nou prin exprimarea plastica a dorintei ca fiecare dintre noi sa devina un cetatean cu spirit civic, un luptator alaturi de cei multi pentru un viitor curat intr-un mediu natural 100%.
[ ... mai mult ... ]

      Editia 2002, cea care a insemnat inceputul acestei forme de lupta impotriva degradarii comportamentului societatii, a fost semnalul de alarma asupra urmarilor pe care generatiile urmatoare vor trebui sa le suporte, in cazul in care autoritatile responsabile alaturi de organizatiile ecologiste si fiecare dintre noi, nu vom incepe sa constientizam ca fiecare gest nesabuit, care provoaca catusi de putin alterarea mediului, insumate duc la un dezastru planetar. Spre bucuria noastra ecologistii, pasi marunti, si din ce in ce mai insemnati au inceput si se fac, zi de zi.
[ ... mai mult ... ]

<< Acasa >>

Copyright© 2002 - 2007, Asociatia Grupul Ecologic de Colaborare GEC Bucovina