DESPRE ORGANIZATIE


          Grupul Ecologic de Colaborare - GEC Bucovina este o asociatie neguvernamentala, stiintifica, specializata, non-profit, independenta, nepatrimoniala, cu personalitate juridica, infiintata in anul 1997 ce are drept scop protejarea naturii prin promovarea de actiuni si proiecte socio-economice fundamentate pe echilibrul om-natura.

          Inca de la constituire s-a remarcat ca o prezenta importanta in zona de nord a Romaniei prin competenta, colaborare interdisciplinara in problemele ecologice, conlucrare activa cu grupurile si organismele locale, nationale si internationale care aplica o politica ecologica, in sensul unei abordari complexe si aprofundate a activitatilor si rezolvarii contradictiei intre mediul creat de om si mediul natural.

          Pe parcursul intregii perioade de activitate, organizatia a avut in vedere ca, printr-o informare completa, pertinenta si competenta, sa previna spolierea naturii de catre initiativele orientate exclusiv spre profit.

          Misiunea organizatiei este de a promova colaborarea interdisciplinara in probleme de mediu prin:

  • cresterea interesului si implicarii societatii civile in decizii legate de rezolvarea problemelor de mediu;
  • consultanta in probleme de mediu si expertiza ecologica;
  • prevenirea distrugerii capitalului natural si cultural;
  • medierea conflictelor de mediu;
  • organizarea de manifestari stiintifice care sa ofere cadrul pentru dezbateri si initiative specifice
   domeniului de competenta;
  • editarea de lucrari tehnico-stiintifice pentru informare, asistenta, evaluare in domeniile de competenta.

          Proiectele cu grad mare de complexitate, au implicat, pe langa personalul angajat de 14 persoane, 145 de membri titulari si peste 1200 de voluntari ai organizatiei (cadre didactice universitare, experti de mediu, cercetatori, profesori, medici, juristi, ingineri, studenti ai facultatilor din Bucuresti, Iasi si Suceava, elevi etc.).

          Pana in prezent, organizatia a primit finantari de la Uniunea Europeana, Banca Mondiala, Fundatia Soros, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Ministerul Educatiei si Cerecetarii, Biroul European de Mediu, Administratia Fondului pentru Mediu, Delegatia Uniunii Europene la Bucuresti si donatori particulari.

          Inca de la infiintare, GEC Bucovina a militat pentru o cooperare eficienta cu asociatii de mediu, atat din Romania cat si din alte tari.
          Incepand cu anul 2003, GEC Bucovina a inceput implementarea sistemului de asigurare a calitatii pentru membri sai. Documentatia necesara acestei activitati cuprinde: manualul calitatii, instructiuni si formularistica necesara aplicarii ISO 9001:2000.
         Activitatea internationala a fost larg ilustrata in presa, contribuind in mod substantial la recunoasterea internationala organizatiei.

          In anul 2003, Asociatia Grupul Ecologic de Colaborare - GEC Bucovina a devenit membru al Biroului European de Mediu de la Bruxelles, fiind una din cele trei organizatii romanesti care au aceasta calitate.

          Pentru mai multe informatii va rugam accesati urmatorul link: [...mai mult...]

          Parteneri si colaboratori ai Asociatiei GEC Bucovinak: [Partenerei si colaboratori]

<< Acasa >>

Copyright© 2002 - 2011, Asociatia Grupul Ecologic de Colaborare GEC Bucovina