Saptamana Verde - 24 - 31 martie 2007 (Manifestari pentru iarna)

Sambata, 24 Martie - Aula Colegiului Stefan cel mare din Suceava
Alocutiuni si manifestari artistice pe probleme de mediu cu tineri si pentru tineri din judetul Suceava, municiile Suceava, Radauti, orasul Vicovul de Sus, comunele Bilca, Fratauti, precum si din regiunea Cernauti.
[ ... Imagini de la eveniment ... ]

Duminica 25 Martie, - Sediul Primariei Municipiului Radauti, intrunire a tinerilor din regiunea Cernauti si a celor din judetul Suceava, cu autoritati locale, sefi ai institutiilor de dezvolatare locale, reprezentatul comunitatii ucrainene, si alti factori de decizie care au fost interpelati de catre tineri
[ ... Imagini de la eveniment ... ]

Luni 26 Martie, caravana se muta pe strazile localitatilor Radauti, Vicovul de Sus, Galanesti, Bilca, Suceava, tinerii ecologisti abordeaza tineri si adulti pentru constientizarea dezideratelor de protectie a mediului, realizare de sondaje de opinie prin raspunderea la chestionare pe teme de protectia mediului, diseminare de informatii ecologiste in scoli, licee.
[ ... imagini de la eveniment ... ]

Marti 27 Martie, caravana continua pe stazi dar si in cadrul unei intruniri Ziua VERDE la Colegiul Economic din Suceava.
[ ... detalii in curs de actualizare ... ]

A inceput "Saptamana VERDE", serie de evenimente organizate cu ocazia implementarii proiectului Caravana ecologista, actiuni de promovare a dezvoltarii durabile prin cooperarea transfrontaliera romano-ucrainiana in domeniul protectiei mediului.

Obiectivul general al proiectului este:
- Stimularea apropierii intre oameni si comunitati, prin contacte bilaterale in cadrul unor activitati-eveniment, desfasurate mai ales cu tineri, de ambele parti ale granitei romano-ucrainiene si promovarea cunoasterii, respectului reciproc si grijii fata de mediul natural, in spiritul valorilor dezvoltarii locale durabile prin cooperare, pace si cordiala vecinatate.

Obiective specifice :
- Stimularea intelegerii si respectarii diferentelor si diversitatii (etnice, culturale, religioase, sexuale etc.), prin evidentierea nazuintelor, nevoilor si problemelor comune, in cadrul  contactelor bilaterale ale membrilor colectivitatilor, mai ales tineri; 
- Promovarea grijii fata de calitatea mediului natural, a protejarii acestuia, ca premiza a dezvoltarii locale durabile;

Partener: Organizatia neguvernamentala  „BUKVITSA” din Cernauti, Ucraina

Asociati: Agentia Regionla de Ecologie Cernauti, Primariile municipiului Radauti, orasului Vicovu de Sus, comunelor Galanesti si Bilca si Asociatia pentru Educatie Cultural - Stiintifica Estica din Suceava.

Grup ţintă: Tinerii din comunităţile dinJudeţul Suceava şi din Regiunea Chernivetska desemnate drept zona de implementare a proiectului.

Beneficiari: Comunităţile locale din zona de implementare a proiectului, care vor aplica practice mesajul de dezvoltare durabilă prin cooperare transfrontalieră.

Acţiuni:
Lansarea oficială a acţiunii; Definirea măsurilor specifice grupului ţintă şi zonei de implementare; Realizarea instrumentelor de încurajare a contactelor şi comunicării; Organizarea evenimentelor programului educativ pentru protejarea mediului “Săptămâna Verde”; Realizarea portalului informatic „TransEco”(comunicare, forum on-line); Workshop pentru diseminare rezultate.

Rezultate:
- Puncte de sprijin ale acţiunii în localităţile româneşti şi ucrainiene de implementare (grupuri de contact locale, alcătuite din liderii tinerilor, reprezentanţi autorităţi şi media);
- Materiale trilingve pentru promovarea mesajului acţiunii;
- Evenimente tematice (4), organizate cu frecvenţă trimestrială, alternativ de ambele părţi ale graniţei, în cadrul Caravanei ecologiste “Saptămâna Verde”  (acţiuni ecologiste cu participare bilaterală, expoziţii itinerante de caricatură ecologistă, vernisaje, prelegeri, dezbateri, mese rotunde, lansări de carte);
- Portal informatic trilingv “TransEco” : informare, comunicare, forum de discuţii on-line.

Noutati | Acasa
Copyright© 2002-2006, Grupul Ecologic de Colaborare GEC Bucovina