Comunicat de presa

 

Domnul Stavros Dimas, îndeamnă statele Uniunii Europene de a se consulta cu privire la planurile de apă

 

Comisarul pentru Mediu, domnul  Stavros Dimas a invitat toate statele Uniunii Europene pentru a începe consultări cu privire la planuri de gestionare a bazinelor hidrografice ale Europei, care urmează să fie emise de la sfârşitul anului 2009.

Vorbind la Conferinţa Europeană a apei de la Bruxelles, joi, domnul Dimas a declarat ca unele ţări neglijeaza consultările, care au fost un element crucial al Directivei-cadru privind apa al UE în anul 2000. Primul raport privind punerea în aplicare a legii al Comisiei Europene a pictat o imagine negativă acum doi ani(EE 23/03/07 <http://www.endseurope.com/13177>).

În conformitate cu directiva, planurile de gestionare a districtului hidrografic, ar trebui să stabilească măsuri pentru a atinge obiectivele de calitate a apei, sa raporteze asupra preturilor apei si sa sprijine planificari eficiente. Conform declaraţiilor domnului Dimas, planurile sunt "vitale, dacă vrem să facem faţă la multele provocări care vor pune presiune pe disponibilitatea şi calitatea apei în viitor".

Şeful Agenţiei Europene de Mediu a spus la ENDS luna trecuta că schimbările climatice, fac necesare efectuarea managementului strategic mai acut al resurselor de apă pe termen lung(EE 20/03/09 <http://www.endseurope.com/20956>).

Discursul domnului Dimas
<http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=SPEECH/09/170&format=HTML>


<< Acasa >> | << Noutati >>


Copyright© 2002 - 2008, GEC Bucovina