Comunicat de presa

22 septembrie 2006

Lege slaba ameninta solul Europei

 

        Bruxelles, 22 septembrie 2006- Biroul European pentru Mediu (EEB), cea mai mare coaliţie de organizaţii civile pentru protecţia mediului, primeşte cu prudenţă decizia Comisiei de a emite o directivă în privinţa solului ca o confirmare a implicării sale într-o abordare europeană comună a protecţiei mediului în toate sectoarele. Totuşi, EEB crede că în forma ei actuală, propunerea este prea slabă pentru a impulsiona schimbările necesare pentru a inversa degradarea continuă a solului Europei, şi astfel poate fi văzută doar ca un foarte timid prim pas.

        „Solul este o resursă non-reînnoibilă care are o importanţă deosebită pentru noi toţi, şi se degradează într-un ritm alarmant”, a declarat John Hontelez, secretar general al EEB. „Din păcate, până acum, solul a fost protejat într-o manieră neuniformă si în general indirectă, prin alte legi. O lege referitoare la protecţia solului a UE este de mult necesară şi, când va fi în final adoptată, va scoate la iveală paşii necesari pentru a aborda cele mai importante ameninţări la adresa solului, cum ar fi pierderea de carbon şi contaminarea.”

        Dar EEB este adânc dezamăgit de neglijenţa Comisiei de a include exact acele elemente care sunt indispensabile pentru a provoca acţiunile necesare la nivel regional şi naţional, cum ar fi stabilirea de obiective obligatorii şi standarde de calitate comune.


Pentru mai multe informaţii, contactaţi:

John Hontelez - Secretary General, European Environmental Bureau:
hontelez@eeb.org
T: +32 (0)2 289 1091
Mobile: +32 (0)486 51 21 27

Pieter de Pous - Soil Policy Officer:
pieter.depous@eeb.org 
T : +32 (0)2 289 1306;
Mobile : +32 (0)497 537264

Peter Clarke - Press & Publications Officer:
press@eeb.org                  
T: +32 (0)2 289 1309

<< Acasa >> | << Comunicate de presa >>

Copyright© 2002 - 2006, Asociatia Grupul Ecologic de Colaborare GEC Bucovina