COMUNICAT DE PRESA

Martie 2009

Politica Produsului

 

Lansarea campaniei “Produse proaspete pentru o planeta proaspata”

Pentru ca cetatenii si liderii de opinie sa inteleaga mai bine ce este pe cale de a livra  politica Ecodesign si de ce anume ambitia este cheia, cateva ONG-uri verzi, inclusiv EEB, si-au unit fortele pentru a lansa campania “Produse proaspete pentru o planeta proaspata”.
Vizitati site-ul web “Produse Proaspete”:  www.coolproducts.eu.

Aceasta campanie este o oportunitate pentru ca membrii EEB sa se implice impreuna cu noi pentru a intensifica eforturile pentru produse mai verzi. In 2009, EEB intentioneaza sa organizeze două întâlniri de lucru specifice de grup in legatura cu politica produselor UE.

Pe 12 Martie, pentru a coincide cu o serie de voturi importante in Bruxelles privind implementarea Directivei Ecodesign(etichetarea TV, frigiderelor, motoarelor si energiei), “o tabara de refugiati de tip pinguin” a fost ridicata in fata cladirii principale a Comisiei Europene de catre Prietenii Pamantului Europa, BUND, Natuur en Milieu and Milieudefensie.

O petitie care a fost lansata de Avaaz.org cateva zile mai devreme a fost deja semnata de mai mult de 125,000 de cetateni cerand politici puternice pentru eficienta energiei a aparatelor(http://www.avaaz.org/en/refrigerator_revolution_video/). Petitia a fost trimisa Comisiei Europene.
<< Acasa >> | << Comunicate EEB >>

Copyright© 2002 - 2006, Asociatia Grupul Ecologic de Colaborare GEC Bucovina