COMUNICAT DE PRESA

Martie 2009

Strategia tematică a solului

 

VA CADEA DIRECTIVA SOLULUI VICTIMA CRIZEI?

 

Având în vedere că Preşedinţia cehă a dat negocierilor Consiliului un nou impuls, unele ţări au devenit îngrijoraţe că o minoritate de blocare din 5 nu va fi suficient pentru a opri această directivă. Se pare că ministrul de Finanţe din Regatul Unit a început acum sa influenteze mai multe state membre, precum Polonia şi Spania, care susţin Directiva pentru a schimba poziţia lor.

Principalul argument: având în vedere ca suntem în criză, nu ne putem permite sa ne curatam solurile. Acţiunile ONG-urilor în special in Spania şi Polonia, dar în mod eficient în toate Statele Membre vor fi necesare în continuu, până la sfârşitul Preşedinţiei Cehe, cel puţin, pentru a evita Directiva Solului safie pusa pe gheata din nou, sau chiar retrasa.


RAPORT AL COMISIEI EUROPENE ASUPRA SOLULUI AFARA ACUM!

Comisia Europeană a făcut public recent un raport cu privire la relaţia dintre schimbările dintre sol si clima (CLIMSOIL), care subliniază rolul crucial pe care solul îl poate juca în atenuarea schimbărilor climatice. Raportul "Examinarea informaţiilor existente pe relatiile dintre sol şi schimbările climatice" şi un comunicat de presă este disponibil la http://ec.europa.eu/environment/soil/review_en.htm

 

 
<< Acasa >> | << Comunicate EEB >>

Copyright© 2002 - 2006, Asociatia Grupul Ecologic de Colaborare GEC Bucovina