COMUNICAT DE PRESA

Martie 2009

Campania Mercur Zero

 

 

 

 

 

Etichetarea produselor alimentare care conţin mercur în relatie cu raportul Comitetului de Protecţie a Mediului privind regulamentul propus de CE privind furnizarea de informatii despre produsele alimentare consumatorilor

 

În prezent, Regulamentul UE cu privire la furnizarea de informatii despre produsele alimentare consumatorilor este în curs de revizuire. Pe 16 februarie si pe 16 martie au existat discuţii pe probleme de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară(ENVI) in cadrul comitetelor din parlamentul UE privind etichetarea alimentelor.
EEB susţine necesitatea etichetarea cărnii peştilor mari de pradă şi a produselor alimentare care conţin carne de la anumite specii de peşte în ceea ce priveşte conţinutul lor de mercur. Eticheta ar consilia grupurile vulnerabile, astfel încât acestea să aibă posibilitatea de a reduce aportul lor de metil-mercur pentru a evita orice deteriorare a sănătăţii lor. EEB a transmis comentarii Comisiei pentru Mediu in legatura cu aceasta problema şi a urmat discuţiile de la Parlamentul European.
http://zeromercury/EU_developments/090313EEB_Fish_labelling_letter_ENVI.pdf
La ultima intalnire, sa ajuns la concluzia ca, din cauza cantitatii mari de amendamente, discutia despre pachetele alimentare în comisiile Parlamentului European este acum amânata pana după alegerile din iunie şi raportorul va prezenta un nou raport. Vom urmări această problemă şi vom încerca să ne asiguram cã  amendamentul in legatura cu mercurul este inclus în noul raport.

 

 

<< Acasa >> | << Comunicate EEB >>

Copyright© 2002 - 2006, Asociatia Grupul Ecologic de Colaborare GEC Bucovina