Judetul Suceava este o regiune cu o biodiversitate biologica avansata, exprimata la nivel de ecosisteme si la nivel de specii. Prin aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, comunitatea europeana va beneficia de un aport semnificativ de capital natural (exemplare disparute din tarile membre), motiv pentru care se acorda o atenţie deosebita planurilor de protectie si de management de mediu. In decursul ultimilor decenii, conditiile naturale şi peisagistice din Bucovina au fost influentate in mod negativ de evolutia activitatilor economice, bazate pe exploatarea excesiva a resurselor naturale. In aceste conditii, multe specii de animale si plante sunt amenintate cu disparitia, iar modificarea aspectului peisagistic este un indicator al deteriorarii mediului natural.
            Proiectul intentioneaza sa contribuie prin metode inovative, la adoptarea şi implementarea prin aplicatii practice, directe, a acquis-ului comunitar in domeniul protectiei mediului. Se intentioneaza sa se creeze o baza de date actuala, coerenta si profesionala, referitoare la conflictele de mediu identificate în zona şi sa se pregateasca în mod sistematic implementarea acquis-ului comunitar, sub forma unor solutii concrete de rezolvare a problemelor, oferite comunitatilor locale de mediile academice, universitare, cercetatori, ecologisti.
            Echipa de realizare a proiectului elaboreaza si implementeaza instrumente pentru diseminarea în teritoriu a cunostintelor acumulate prin activitatile programului si informarea corecta a cetateanului, a serviciilor publice descentralizate in teritoriu si a institutiilor cu rol decizional, agentilor economici si sociali.
            Proiectul intentioneaza, prin organizarea participarii internationale, sa contribuie la diseminarea experientei cercetatorilor europeni in rezolvarea problemelor identificate in Bucovina.
            Rezolvarea problemelor cu impact ecologic conduce la dezvoltarea economica locala a zonei, mai ales în domeniul agroturismului, serviciilor conexe şi mestesugurilor traditionale; in acest fel, prosperitatea zonala creste, producatorii, furnizorii de servicii si, in egala masura, consumatorii devin mai bine pregatiti si informati.
            Proiectul, utilizand metode neconventionale, directe, imbunatateste dialogul social, comunicarea intre societatea civila si organismele guvernamentale, organizatiile si institutiile publice si civile, oferind in perspectiva o atitudine cetateneasca constienta si avizata.
            Proiectul este cofinantat de catre Administratia Fondului pentru Mediu, în 2006-2007. Este in curs de implementare.
            La aceasta data, echipa de realizare a identificat zonele care se vor monitoriza (voluntari, studenti, elevi).

Imagini deseuri

            Au fost realizate materialele multimedia si spoturile audio si audio-video (care se difuzeaza de catre Radio Impact şi ziarul Crai Nou – începand cu luna decembrie 2006, si postul local de televiziune – incepand cu luna ianuarie 2007).
            A fost lansat Concursul International de Caricatura Ecologista „100% Natural”. S-au primit 596 lucrari, transmise de 257 autori din 39 tări. A fost desemnat juriul international, din care fac parte:

  1. Clive Collins (Essex, Anglia) - Presedintele de onoare al juriului caricaturist, Secretar al Asociatiei Caricaturistilor Britanici, Vicepresedinte pe viata al Clubului Caricaturistilor din Marea Britanie, Caricaturistul anului - Montreal 1984;

  2. Ana von Rebeur, (Buenos Aires, Argentina) Caricaturist si eseist, Presedinte FECO Argentina;

  3. Cristian Topan,  (Bucuresti, Romania) – caricaturist,  Presedintele FECO Romania; Presedintele Uniunii Caricaturistilor din Romania;

  4. Jurij Kosobukin (Kiev, Ucraina),  caricaturist;

  5. Alexandar Blatnik, (Nis, Serbia) - caricaturist;

  6. Pavel Constantin, (Focsani, Romania) – caricaturist, membru fondator FECO Romania;

  7. George Licurici, (Suceava, Romania) - caricaturist, Director Artistic GEC Bucovina, membru fondator FECO Romania;

  In perioada 7 – 13 mai 2007, Centrul InfoEUROPA, din Bucuresti (Calea Victoriei, nr. 88, sector 1), gazduieste expozitia internationala de caricatura ecologista „100% Natural”, organizata de organizatia neguvernamentala GEC Bucovina din Suceava [ ... mai mult ... ]
ImaginiMateriale
Imagini mars ecologist
<< Proiecte >> | << Acasa >>
Copyright© 2002 - 2006, Asociatia Grupul Ecologic de Colaborare GEC Bucovina