Proiectul si-a propus sa prezinte conceptele de baza si tendintele actuale pe plan mondial si regional, referitoare la epurarea cu plante acvatice a apelor reziduale provenite din microfermele agro-zootehnice. Se prezinta rezultatele si stadiul experimentarilor privind transferul de tehnologie pentru bioepurarea cu plante acvatice intr-o ferma de crestere a bovinelor.
          Aceste experimentari au fost desfasurate de o echipa multidisciplinara formata din specialisti de la Asociatia GEC Bucovina, Statiunea de Cercetari pentru Cresterea Ovinelor Popauti, Prefectura Suceava, Agentiile pentru Protectie a Mediului Suceava si Botosani si Filiala Suceava a CNIPMMR. Aceste preocupari dateaza de mai multi ani si s-au conturat ca subiect de investigatie documentara si experimentala, pe parcursul desfasurarii la Suceava si Botosani a unor proiecte de cercetare vizand cooperarea tehnico-stiintifica a cercetatorilor, ecologistilor, functionarilor publici, voluntarilor.
          Realizarea acestui proiect se bazeaza pe documentarea si relatarea directa a opiniilor si experientei specialistilor din echipa de realizare. La aceasta s-au adaugat comentarii, observatii si comunicari referitoare la unele solutii sau cercetari documentare si experimentale, provenind din experienta profesionala anterioara si prezenta.
          Proiectul a fost cofinantat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin Programul AGRAL.

Cadrul general de amplasare a fermei pilot

Imagini ale fermei pentru experimentari

Imagine din timpul constructiei bazinelor de epurare (saparea si cofrarea bazinelor)

Bazinele de epurare au fost umplute cu dejectii de bovine in dilutie cu apa de iaz

Aspectul agreabil al plantelor acvatice incadreaza statia de epurare in peisaj

Zambila de apa(Echhornia crassipes)

Salata de apa(Pistia stratiotes)

Bazine de epurare cu plante acvatice a dejectiilor de bovine

Zambilele de apa din bazinele experimentale au inflorit la inceputul lunii august

<< Proiecte >> | << Acasa >>

Copyright© 2002 - 2006, Asociatia Grupul Ecologic de Colaborare GEC Bucovina