Echipa de realizare a tintit cresterea bunastarii colectivitatilor defavorizate prin optima conservare si valorificare a resurselor naturale, capital productiv pentru generatiile actuale si viitoare. Aceste resurse pot fi utilizate in mod sustinut, iar productivitatea poate fi crescuta prin organizare, management si marketing performant.
            Managementul unor exploatatii viabile, optim dimensionate, integrate dezvoltarii de ansamblu a satului romanesc, poate asigura concordanta intre resursele funciare, cerintele ecologice si dezvoltarea locala din punct de vedere economic, social si administrativ. Resursele pot fi integrate in dezvoltarea echilibrata a spatiului rural, in functie de cerintele prezente si viitoare.
           Dezvoltarea locala prin folosirea conditiilor natural-economice si ecologice in structuri optime de productie agricola, poate asigura utilizarea factorilor de productie si aplicarea tehnologiilor moderne recomandate de cercetarea stiintifica.
           Locuitorii din zone defavorizate sunt lipsiti de informatii utile, iar tinerii nu sunt indrumati catre meseriile potrivite abilitatilor lor. Mass-media ofera informatii cu caracter instructiv unor categorii sociale, fara a le personaliza la nivelul de instruire a subiectilor. Proiectul si-a propus sa depaseasca aceste neajunsuri in transferul de informatii, oferind o infrastructura care sa permita egalizarea sanselor la instruire si consulatanta in afaceri.
            Proiectul a fost finantat in 2004-2005, de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin Programul AGRAL.
            Realizarile proiectului sunt publicate pe domeniul www.ecosv.ro la http://ecoagro.ecosv.ro .

 

<< Proiecte >> | << Acasa >>
Copyright© 2002 - 2006, Asociatia Grupul Ecologic de Colaborare GEC Bucovina