Proiectul ofera un program integrat de instruire in scopul orientarii si generarii unui nou mod de gandire si actiune in domeniul mediului, bazat pe principiul nevoii de cunoastere si satisfacere a necesitatilor, dorintelor si cerintelor consumatorilor de mediu, prin dezvoltarea unor practici de productie prietenoase pentru mediu – Productii Curate. Programele de instruire prevazute in proiect au in vedere: profitul organizatiilor, satisfacerea beneficiarilor si interesul public, social. In elaborarea lor s-a urmarit cresterea adeziunii la ideile si principiile de protectia mediului, la doctrinele si politicile de mediu, schimbarea sau crearea unui nou tip de comportament si interes asupra problemelor de mediu.
          Programul de instruire a fost astfel conceput incat sa asigure formarea si dezvoltarea cadrului legal si economic pentru implementarea tehnologiilor curate, implementarea productiei curate (operarea corespunzatoare a instalatiilor existente, planuri de investitii pe termen mediu si lung) si reducerea evacuarilor poluante in mediu, adoptarea unui management de mediu adecvat.
          Proiectul a fost cofinantat prin Programul PHARE, in anul 2005, prin unitatea de implementare ADR NordEst, Piatra Neamt. Realizarile proiectului sunt prezentate pe lung in cadrul domeniului www.ecosv.ro


<< Acasa >>
Copyright© 2002 - 2006, Asociatia Grupul Ecologic de Colaborare GEC Bucovina