Abordarea propusa prin proiect asigura servicii noi si/sau modernizate, sub forma unui pachet integrator de informare on-line, care permite armonizarea solutiilor romanesti cu cele europene si interoperabilitatea sistemelor locale, nationale si internationale, sub impactul aderarii Romaniei la acordurile europene si internationale.
          Aceasta propunere de proiect se inscrie in prioritatile de dezvoltare a Romaniei in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana, constituind o abordare complexa pentru functiunile anuntate. La definirea functiunilor, obiectivelor si solutiilor potentiale, au fost luate in considerare rezultatele cercetarii romanesti, precum si evolutia unor proiecte similare in tari cu o economie de tranzitie, marindu-se astfel sansele de succes ale proiectului.
          Proiectul a fost elaborat de catre un consortiu alcatuit din specialisti de la ITC Bucuresti, SCA Suceava si SCDO Popauti (judetul Botosani), personalitati de inalta tinuta profesionala din domeniile informaticii, ecogeneticii, agriculturii, biologiei, managementului, marketingului electronic etc., care au mai colaborat la diverse teme de cercetare-dezvoltare sau in alte proiecte cu finantari nationale si internationale.
          Viabilitatea si sansele de succces ale proiectului au constat in echipe de lucru cu o componenta interdisciplinara, formate din specialisti cu experienta in activitatile proiectului, in existenta unor baze de date logistice adecvate realizarii proiectului (echipamente, dotari, licente, comuncatii etc.) la toti partenerii din echipa de realizare si in buna colaborare testata in timp intre participantii la proiect, in alte proiecte nationale si internationale.
          Proiectul a fost cofinantat de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin Programul AGRAL. In cadrul proiectului s-a realizat portalul de informare publica eco-Genetica, publicat pe domeniul www.ecosv.ro

 

<< Proiecte >> | << Acasa >>
Copyright© 2002 - 2006, Asociatia Grupul Ecologic de Colaborare GEC Bucovina