eco-Genetica

 


Proiect de valorificare publica on-line a informatiilor ecogenetice,
pentru sisteme de agricultura ecologica adecvate zonei de nord a Romaniei


 


        S-a urmarit conceptualizarea unui sistem de structuri de date pentru identificarea si repertorizarea informatiei specifice ecogeneticii, in vederea publicarii sale on-line, folosind tehnologiile moderne informationale si de comunicatii globale.
        S-a realizat o platforma multifunctionala pentru servicii on-line pentru servicii interactive informare, dezbateri publice internationale.

 

Consortiu:
        - GEC Bucovina (coordonator)
        - Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Ovine Popauti, jud. Botosani
        - Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola Suceava
        - Institutul de Tehnica de Calcul – ITC Bucuresti
        - Centrul Judetean de Consultanta Agricola Suceava


 

Utilizarea experimentala a proiectului a condus la:

  • valorificarea unor modele functionale, metodologice si organizationale privind servicii on-line specializate particularizate, pentru publicarea informatiei eco-genetice in reteaua globala Internet;
  • dezbateri publice virtuale on-line eco-genetice;
  • schimbarea mentalitatii specialistilor, expertilor, cercetatorilor, prin implicarea lor in viata comunitatii si in actul decizional.

 


        Rezultatele proiectului pot fi utilizate/aplicate in institutii de competenta in domeniul ameliorarii genetice pentru agricultura, pentru amenajari silvice, banci de gene.
        De asemenea, se va putea folosi la instruirea asistata a studentilor facultatilor de agricultura, silvicultura si genetica (recent infiintate).
        Prin respectarea standardelor privind schimbul de informatii se va asigura o viitoare interoperabilitate cu sistemele nationale si europene la costuri minime.


 
proiecte acasa
Copyright© 2002 - 2006, Asociatia Grupul Ecologic de Colaborare GEC Bucovina