VOLUNTARIA 2003
Forta de interventie locala

            VOLUNTARIA 2003 – Forta de interventie locala s-a derulat in perioada 1 august – 31 decembrie 2003 in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean si Consiliul Judetean Suceava.
S-a creat si dezvoltat un Centru de Voluntariat Civic al Grupului Ecologic de Colaborare GEC Bucovina, pentru protejarea mediului urban in fata agresiunilor facute din neglijenta, prin abandonarea de deseuri si poluare industriala, in localitate si in zona, salubrizarea oraseneasca si atitudinea cetateneasca fata de problemele obstei.

            Metode moderne, neconventionale si de impact asupra populatiei, au avut menirea de a impune ideea "ORASUL ESTE SI AL TAU" prin activitati focalizate pe informatia cu rol educativ: panouri, afise, oameni sandwich, radio, presa.

            Voluntarii GEC s-au luptat cu indiferenta cetatenilor pentru captarea atentiei publice, in vederea sensibilizarii vis-a-vis de cauzele generatoare de dezechilibre ecologice si pentru un comportament civic civilizat, prin metoda „oameni sandwich”.

Panouri cu mesajul
„Ce te costa daca nu mai arunci nimic pe jos?”
si 1700 pliante cu titlul sugestiv
“Sa aparam orasul de noi însine!”


            Elevi voluntari de la urmatoarele scoli: Ecoscoala “Ion Creanga”, Scoala cu clasele I – VIII, nr.1, Scolar nr. 2, Palatul Copiilor si Colegiul National Petru Rares au pornit din mai multe puncte ale orasului purtand panouri si impartind trecatorilor pliante in care au explicat actiunea si importanta mentinerii, prin conduita civica personala, a unui oras curat, ingrijit si nepoluat. Zonele de actiune au fost marcate cu panouri:            Marsul s-a desfasurat in arealul scolilor participante, cartierele Zamca, Obcini, George Enescu, disipandu-se in zona centrala a orasului.

           

            Buna desfasurare a marsului a fost asigurata de forte ale Comandamentului de Jandarmi Suceava, care au însotit grupurile de voluntari pe întreaga durata de desfasurare a actiunii.

 

<< Proiecte >> | << Acasa >>
Copyright© 2002 - 2007, Asociatia Grupul Ecologic de Colaborare GEC Bucovina