Jurizarea s-a efectuat prin analiza şi cotarea lucrărilor în 7 localităţi de pe glob,
beneficiind de competenţa unor profesionişti în domeniu:

Clive Collins, Essex, Anglia
Ana von Rebeur, Buenos Aires, Argentina
Cristian Topan, Bucuresti, Romania
Jurij Kosobukin, Kiev, Ucraina
Alexandar Blatnik
, Nis, Serbia
Pavel Constantin
, Focsani, Romania
George Licurici, Suceava, Romania

Ana von Rebeur, Buenos Aires, Argentina – Supranumita Prima Doamna a Caricaturii Sud-americane
Buenos Aires , Argentina – Supranumita Prima Doamna a Caricaturii Sud-americane, editorialist, autor de povesti comice, presedinte FECO Argentina, Presedintele Uniunii Caricaturistilor din Argentina


A fost o mare onoare si plăcere sa particip la importantul concurs 100% Natural, si onoarea a fost dublata deoarece am colaborat cu o organizatie ca GEC Bucovina. A fost uimitor sa vad cat de multe posibilitati diferite au gasit artistii pentru un subiect atat de simplu ca ploaia. Evaluand peste 400 de lucrari si incercand sa le notez corect, nu am putut, si nici nu mi-am dorit sa ma uit la semnaturile fiecarui artist. Astfel modul meu de a juriza lucrarile a fost pur obiectiv, lucrarile au fost anonime pentru mine, si am pus accent pe latura amuzanta a lucrarilor.

De altfel, acesta a fost un concurs de caricaturi si primul lucru pe care o caricatura ar trebui sa il provoace este un zambet. Rezultatul – caricaturile premiate – ne arata noua, membrilor juriului ca, desi departe unul de altul, am avut acelasi obiectiv: acela de a premia cele mai amuzante lucrari. O mare satisfactie pentru mine a fost faptul ca primele zece lucrari cotate au fost votate aproape unanim si simultan de toti membrii juriului, de parca am fi lucrat impreuna, in acelasi loc, chiar la aceeasi masa. Primul loc a revenit unei caricaturi perfecte: acea care arata publicul dintr-o galerie de arta, care privesc dezamagiti la ploaia de afara in loc sa se bucure de lucrarile de arta in timpul ploii. Aceasta situatie este este atat de umana, atat de bine cunoscuta de noi toti, incat este cea mai „100% Naturala” caricatura pe care am vazut-o vreodata.

Felicitari castigatorului si felicitari organizatorilor pentru efortul lor si pentru mesajul trimis lumii intregi: cele mai bune caricaturi sunt cele intelese de toata lumea, iar membrii juriului pot lucra ca o echipa cu criterii identice, fiindca, desi departe unii de altii ne simtim apropiati de catre cele mai mari legaturi intre oameni: umorul, rasul si sensibilitatea. Va multumesc ca mi-ati permis sa particip la aceasta actiune.

Ana von Rebeur

Argentina
<< Top 10 - 2006 >> << 100% Natural >> << Acasa >>
Copyright© 2002 - 2006, Asociatia Grupul Ecologic de Colaborare GEC Bucovina